KEŠU 3X JINAK

Každý jistě zná kešu, ať už pražené, solené, obalené v čokoládě, naložené v medu nebo jen přírodní. A víte, že se z nich dají uvařit i chutná jídla? Připravili jsme si pro Vás tři recepty, které jsou jednoduché a zároveň si opravdu pochutnáte.

Brokolicový krém s kešu smetanou
4 porce

 

Ingredience:

  • 1 brokolice
  • kešu smetana (1/2 hrnku kešu + 1 hrnek vody)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • pepř, sůl
  • olej

 

 

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a 4 celé stroužky česneku. Poté k cibuli přidáme nakrájené brokolicové stonky. Až změknou, přidáme růžičky brokolice. Opepříme, osolíme a dusíme do měkka. Mezitím si připravíme kešu smetanu – rozmixujeme dohladka půl hrknu kešu a jeden hrnek vody. 

Brokolici rozmixujeme se smetanou, krátce povaříme a ozdobíme nasekanými kešu.


zelenina na kešu smetaně s jasmínovou rýží
4 porce

Ingredience:

  • 1 cuketa
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • kešu smetana (150 g kešu + 2 hrnky vody)
  • sůl, pepř
  • jasmínová rýže

 

 

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, poté přidáme cuketu a mrkev, osolíme, opepříme a vše podusíme. Mezitím si připravíme kešu smetanu – rozmixujeme dohladka hrnek kešu a dva hrnky vody. Smetanu poté přidáme k zelenině, krátce povaříme a servírujeme s jasmínovou rýží.


Pomazánka s kešu a sušenými rajčaty

Ingredience:

  • 5 sušených rajčat
  • 150 g kešu
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • sůl
  • 12 lístků čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku

 

 

Všechny suroviny rozmixujeme. Podáváme na celozrnném pečivu, ozdobeném lístky bazalky.